Постинг
05.12.2022 18:19 -
Коледен орехов сладкиш
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 1306 Коментари: 2 Гласове:
Последна промяна: 08.12.2022 18:04
Прочетен: 1306 Коментари: 2 Гласове:
15
Последна промяна: 08.12.2022 18:04
Снимка: Мариола Тютюнджиева
Продукти:
2 яйца
2/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. смлени орехи
1 ванилия
1 и 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. какао
За заливката
1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. какао
Приготвяне:
Разбивате яйцата и захарта на пяна. Содата разбърквате с киселото мляко до кипване и прибавяте към яйцата и захарта. Олиото, орехите, брашното, ванилията и какаото прибавяте едно по едно докато разбърквате сместа. Хомогенната смес се изсипва във форма за печене или в намазнена тава и се пече 25-30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като тестото е изпечено се изважда от фурната, нарязва се на парчета, за да изстине. Междувременно си пригответе заливката от водата, захарта и какаото, като я варите до леко сгъстяване. С топлата течност залейте равномерно изстиналия сладкиш.
* Рецептата е предоставена от нашата читателка Василена Топова.
Още вкусни рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
По публикацията работи: Илияна Николова
Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2017/12/05/receptata-dnes-koleden-orehov-sladkish.361189
Следващ постинг
Предишен постинг
Добавям коняк и намазвам тънко с маслен крем. Смлените орехи слагам обилно отгоре - към 2чаши. Не режа, а надупчвам изпеченото тесто с дървен шиш.
цитирайemelika написа:
Добавям коняк и намазвам тънко с маслен крем. Смлените орехи слагам обилно отгоре - към 2чаши. Не режа, а надупчвам изпеченото тесто с дървен шиш.
Навярно става великолепен сладкиш! Поздрави!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии